Elokuva vastaan kirja: Lentävä kuolema

Ranskalainen koronkiskuri on murhattu lentokoneessa, joka lentää Lontoo-Pariisi matkaa. Murha on tapahtunut etsivä Poiritin nukkuessa myrkkypiikillä. Pystyykö Poirot selvittämään murhaajan?

Kirja:

Lentävä kuolema on Agatha Christien dekkari. Kirja on hyvin klassinen päättely ilman suurempaa kikkailua. Sen ratkaisua on mukavaa pohtia. Kirjan lentokoneen matkustajat ovat vahvoja henkilöhahmoja, joilla on omat motiivit ja luonteenpiirteet.

Kuten Roger Ackroydin murha, Lentävän kuoleman juoni etenee ripeästi. Matkustajia kuulustellaan vuorotellen. Poirot löytää johtolankoja milloin mistäkin, kunnes lopulta tulee viimeinen ratkaiseva pieni johtolanka, jonka jälkeen Poirot kutsuu kaikki matkustajat koolle klassista iltapuhetta kuuntelemaan.

Tuossa iltapuheessa on se hieno puoli, että Poirot syyttää jokaista vuorotellen, mutta vain yksi on oikea syyllinen. Tämä osoittaa, että jokaisella olisi olut motiivi tai mahdollisuus tehdä murha. Ratkaisu on mielestäni hieno, koska syyllinen ei ole ollut se kaikista ilmeisin.

Haluan lukea uudelleen / Lukisin uudelleen, mutta tämän voi kokea vain kerran – Todella hyvä – Hyvä – Jos kerta haluat minun lukevan tämän, minä suostun – Ei ole minun makuuni

Kirja ei ole yhtä erityinen kuin Roger Ackroydin murha, mutta Lentävä kuolema on klassinen dekkari, jota on mukava pohtia.

Elokuva:

Vaikka elokuvassa on samanlainen juoni kuin kirjassa, se ei ole täysi kopio kirjasta. Elokuvassa painotetaan enemmän ennen lentoa tapahtuneisiin asioihin, kuten tennispeliin, joka esiintyi kirjassa muutaman lauseen viittauksena. Lentokoneen matkustajia on leikattu ja jätettyjäkin on muutettu.

Elokuva on varsin tavallinen elokuvaversio kirjasta. Se on leikattu, tiivistetty ja muutettu ytimekkäämmäksi.

Tässä on klassikkoainesta! – Katson mieluusti – Menee – Ei minun makuuni

Elokuva on hyvä elokuvana, mutta siitä on leikattu liikaa pois, eli se ei voi olla täydellinen kirjasta tehtynä elokuvana.

Kumpi sitten on parempi?

Kirjan puolesta:

  • Kirjassa on enemmän hahmoja.
  • Hahmot ovat kirjassa monipuolisempia.
  • Kirjassa on enemmän tapahtumia.

Kirjaa vastaan:

  • Hankalampi ratkaisu.

Elokuvan puolesta:

  • Elokuvassa on vain olennaisin.
  • Elokuva on nopeampi.
  • Ratkaisu on helpompi.

Elokuvaa vastaan:

  • Hahmoja on leikattu enemmän kuin pitäisi.
  • Sivujuonet ovat poissa.

Lopputulos pähkinänkuoressa:

Kirja on pidempi, siinä on enemmän hahmoja ja tapahtumia sekä muutama sivujuoni. Elokuva taas on leikattu ytimekkäämmäksi ja yksipuolisemmaksi. Esimerkiksi elokuvasta on jätetty pois se, miten tapahtumat vaikuttavat uhrien elämään. Lisäksi sivujuonet on poistettu.

Elokuva on hyvä elokuvana, mutta kirjasta tehtynä elokuvana elokuva on varsin tavallinen, eli heikko.

Kirja on parempi.

Muissa blogeissa:

Nauttikaa kirjoista ja elokuvista!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s