Kirja-arvostelu: Auringon pimeä puoli

Emilia elää Voiton kaivoksella, joka ei ole kaivos vaan muusta maailmasta eristäytynyt yhteisö, jonka historiaa varjostaa vakava kaivosonnettomuus. Emilian äiti on kuollut ja isä hävinnyt. Emilia asuukin isoisänsä luona. Eräänä päivänä hän sukeltaa kaivokseen tutkimaan autioita tunneleita ystävänsä Mitekin kanssa. Kun hän sukeltaa kaivoksen veteen, mikään ei ole kuin ennen.

Kansi

Kirjan pääteemana on aikamatkailu ja siitä seuraava aikaparadoksi.

Auringon pimeä puoli kertoo kiehtovasti Voiton kaivoksen rajoittuneesta ympäristöstä, missä asukkaat eivät saa käyttää nettiä, lukea vapaasti kirjoja tai liikkua vapaasti muuhun maailmaan. Voiton kaivos on hyvin kiinnostava tapahtumapaikka, josta olisin tykännyt kuulla lisää.

Kirjassa leikitään hauskasti fysiikan laeilla. Kirjassa hypitään madorei’istä muihin aikoihin ja rakennetaan fuusiovoimalaa, joka tuottaa sähköä tyhjästä. Kirja perustuukin siihen.

Kirjan kirjoitti Marisha Rasi-Koskinen

Haluan lukea uudelleen / Lukisin uudelleen, mutta tämän voi kokea vain kerran – Todella hyvä – Hyvä – Jos kerta haluat minun lukevan tämän, minä suostun – Ei ole minun makuuni

Kirjassa on kiinnostava tapahtumapaikka, hyvin etenevä juoni ja hauskaa fysiikan lakien rikkomista. Aikamatkustusteema on kiehtova.

Muita blogeja:

Nauttikaa kirjoista!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s