Kirja-arvostelu: Kadonnut kaupunki

Hugo ja Lydia löytävät salakäytävän vanhasta kirjastosta mystiseen Morvaan, merenrantakaupunkiin, jolla on mystinen menneisyys. Ennenmuinoin kaupunkilaiset olivat vahvasti yhteyksissä mereen, mutta nykyään melkein kaikki ovat unohtaneet koko Marepolin olemassaolon. Pystyvätkö Lydia ja Hugo pelastamaan Marepolin ja Merinkäiset?

Kansi

Kirja kuulostaa jännittävältä, mutta sellaista se ei ole. Kirjan pituuteen (207 sivua) suhteutettuna kirjassa vietetään aivan liian paljon aikaa turvapaikoissa, kuten Morvassa ja Marepolissa. Jännitystä kirjassa on liian vähän, sillä sitä on vain viisikymmentä sivua kirjan lopussa.

Minua ainakin häiritsee, kun kirjassa viitataan jatkuvasti seikkailuun, mutta kunnon seikkailua ei tule.

Kirja ottaa kantaa meren saastuttamiseen ja pakolaisuuteen, mutta tekee senkin varsin ohuesti. Kirjassa oltaisi voitu kuvata esimerkiksi muoviin sotkeutuneita kaloja. Toisaalta on tuokin parempi kuin ei mitään.

Toisaalta kirjaa ei ole tarkoitettu edes minulle. Kirjan kohdeyleisöä ovat selkeästi lapset, jotka eivät lue juurikaan. Sellaiselle yleisölle kirja voisi olla varsin miellyttävää luettavaa.

Kirjan kirjoitti Mila Teräs.

Haluan lukea uudelleen / Lukisin uudelleen, mutta tämän voi kokea vain kerran – Todella hyvä – Hyvä – Jos kerta haluat minun lukevan tämän, minä suostun – Ei ole minun makuuni

Seikkailua on vähän ja kirja on lyhyt, mutta kirjan kohdeyleisölle tämä voisi olla miellyttävää luettavaa.

Muita blogeja:

Muistakaa nauttia lukemista!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s