Kirja-arvostelu: Magnus Chase: Yhdeksän maailman sankarit

Magnus Chase on mennyt lomailemaan serkkunsa Annabethin luona. Mitenkä hänen ystävänsä selviävät hengissä Magnuksen paluuseen asti. Entä Thor? Pystyykö hän toteuttamaan yhdeksän maailman läpijuoksun ja 10 milj. askelta?

Kansi

Kirja koostuu yhdeksästä novellista, joista jokainen sijoittuu eri maailmaan ja niissä jokaisessa seikkailee eri henkilö. En tiedä, pitäisikö edes puhua novelleista, sillä yksi novelli on keskimäärin (noin karkeasti ottaen) 18,5 sivua. Minusta ne ovat ennemminkin lukuja.

Luvut ovat ihan hauskoja, mutta ne ovat irrallisia ja lyhyitä. Irrallisuus ei haittaisi muuten, mutta novellit ovat niin lyhyitä, että kunnon tarinaa ei ehdi tulla. Kehyskertomus Thorin hölkästä on myös hyvin ohut.

Kirja voisi toimia, mutta siitä paistaa liikaa läpi ”Magnus Chasen neljäs osa viipyy ja kustantaja käski kirjoittaa jotain”-henki.

Kirja on hieman säälittävä, koska Magnus Chase -universumissa olisi varaa paljon parempaan kuin kokoelmaan irrallisia lukuja.

Kirjan kirjoitti Rick Riordan.

Haluan lukea uudelleen / Lukisin uudelleen, mutta tämän voi kokea vain kerran – Todella hyvä – Hyvä – Jos kerta haluat minun lukevan tämän, minä suostun – Ei ole minun makuuni

Uusi kirja koostuu yhdeksästä irrallisesta luvusta, jotka on yhdistetty löyhästi. Kirjassa on hyvät hahmot ja hauskaa huumoria ja varsinkin loppuratkaisu on hauska, mutta se ei riitä pelastamaan Yhdeksän maailman sankareita.

Novellikokoelmat eivät taida olla minua varten.

Nauttikaa lukemisesta!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s